Notikusi pirmā “EuroPeers” jauniešu organizētā koprades pēcpusdiena

2024.gada 19.martā Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA)  koordinētais “EuroPeers” vēstešu jauniešu tīkls sadarbībā ar VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu” veidoja pasākumu jauniešiem ““EuroPeers” koprades pēcpusdiena”. Pasākuma tematika – “Eiropas Savienības piedāvātās iespējas jauniešiem un tur izgaršojamie nacionālie ēdieni”. Pasākumā piedalījās 28 jaunieši, kuri ir ieinteresēti iepazīties ar Eiropas Savienības  programmu “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” neformālās izglītības projektu veidiem un kopā pavadīt saturīgi kvalitatīvu pēcpusdienu ar citiem līdzīgi domājošiem jauniešiem!

Pasākuma dalībnieki uzzināja par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras piedāvātajam iespējām iesaistīties jauniešu neformālās izglītības programmās, kā arī pagatavoja trīs nacionālos ēdienus no valstīm, kurās bijuši “EuroPeers” jaunieši:

  • Portugāle – portugāļu olu krēma kūciņas;
  • Vācija – vācu kartupeļu salātus;
  • Somija – somu rīsu pudiņu.

EuroPeers jauniešu ceptas olu kūciņas

Dalībnieki pasākuma laikā, neformālā vidē, gatavojot, iesaistījās sarunās par “EuroPeers” jauniešu pieredzēto projektos, kā arī sarunās iepazina tehnikuma iespējas tālākai profesionālās karjeras izvēlei.

Pasākums noslēdzās ar kopīgi degustējot pagatavoto ēdienu un katram jaunietim saņemot informatīvos materiālus ar gatavotajām receptēm un papildu informāciju par Eiropas Savienības piedāvātajām iespējām jauniešiem.

Par “EuroPeers” vēstnešu tīkla jauniešu organizētajiem pasākumiem iespējams uzzināt, sekojot aktuālajai informācijai JSPA tīmekļvietnē, sociālajos tīklos un Instagram profilā @europeers_latvia!

Nākamais koprades pasākums plānots jau šī gada 9.maijā – Eiropas dienā!


Esam ļoti pateicīgi VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumam”, kuri nodrošināja iespēju būt viņu mācību telpās /virtuvēs,un gatavošanas speciālistiem – pavāriem par atbalstu un pamācīšanu, ļaujot apgūt jaunas prasmes!

Paldies biedrībai “Siera klubs” par iespēju nodrošināt nepieciešamos piena produktus, atbalstot jauniešu vēlmi organizēt meistarklasi un piedalīties jauniešu praktiskajā kopradē, lai nodrošinātu iespēju jauniešiem apzināties pavārmākslas un kulinārijas attīstību.

Paldies Markam par koprades pēcpusdienas ideju, Ērikai un Normundam par iesaisti un atbalstu, daloties ar saviem “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” pieredzes stāstiem!

Dalīties
Translate »